Specifika čerpání příspěvku na péči v domě s pečovatelskou službou - Kochová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá využitím příspěvku na péči u uživatelů pečovatelské služby, kteří žijí v domě s pečovatelskou službou. Teoretická východiska popisují pečovatelskou službu, sociální práci s uživateli pečovatelské služby, základní činnosti, které tato služba poskytuje a zaměřují se na úhradu nákladů za tyto služby, a to na příspěvek na péči. Výzkumná část nazvaná "Využití příspěvku na péči v pečovatelské službě Města Větřní" zahrnuje cíl práce a výzkumné otázky. Cílem je zjistit, jakým způsobem uživatelé pečovatelské služby Domu s pečovatelskou službou ve Větřní, kteří pobírají příspěvek na péči, využívají nabízené služby a kolik za ně v průměru měsíčně zaplatí. Dílčím cílem je pak zjistit, kdo jiný těmto konkrétním uživatelům další péči zajišťuje.
The specifics of drawing the allowance for care in the nursing home
Keywords: pečovatelská služba; dům s pečovatelskou službou; stupeň závislosti; příspěvek na péči; nursing service; nursing home; dependency level; care allowance