Klasifikace prostředků platebního styku z hlediska výhodnosti pro klienta - Welserová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této bakalářské práce je popsat základní instrumenty platebního a zúčtovacího styku a to z hlediska výhodnosti pro firemního klienta, přičemž pojem ''výhodnost'' lze hodnotit z různých pohledů, ale vždy je třeba brát v úvahu konkrétní platební podmínky daného klienta, na kterých se dohodl se svým obchodním partnerem. Problematiku jsem posuzovala z hlediska nejčastěji pokládaných dotazů firemních klientů. Poplatky z platební styk byly porovnávány ve dvou srovnatelných bankovních institucích.
Classification of the payment instruments and their advantages for the client
Keywords: hotovostní a bezhotovostní platební styk; příkaz k úhradě; elektronické bankovnictví; šeky; platební karty; Cash and noncash payments; payment order; electronic banking; cheque; payment card