Principy výživy a krmení daňka evropského (dama dama) - Friedbergerová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je shrnutí literárních zdrojů o deskripci daňka evropského (dama dama), biologii, etologii, výživě a potřebě živin dančí zvěře. Dále o farmových chovech, jejich historii a požadavcích, včetně legislativy. V práci je předložen návrh konceptu výživy pro farmově chované daňky. Koncept je podložen pokusem, který probíhal na soukromé farmě Mnich u Kardašovy Řečice ve spolupráci s Výzkumným ústavem živočišné výroby v Praze Uhříněvsi. Na základě získaných výsledků pokusu je vytvořeno porovnání a vyhodnocení nejefektivnější krmné dávky.
Principles of nutrition of fallow deer (dama dama)
Keywords: daněk evropský; dama dama; farmový chov; výživa; the fallow deer; dama dama; farming (breeding); feeding