Výuka angličtiny ve Španělsku v rámci programu SOCRATES/ COMENIUS- Asistent při výuce jazyka - Konopková, Dagmara (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá mým pobytem na škole C.P.I. Tino Grandio, Guntín, Španělsko, kde jsem ve školním roce 2006/2007 měla možnost působit jako asistent při výuce angličtiny v rámci programu SOCRATES/COMENIUS. V teoretické části představuji program SOCRATES a zároveň se zabývám španělským systémem školství. Dále se pak v této části soustřeďuji na Společný Evropský Referenční Rámec a Evropské Jazykové Portfolio a jejich výskyt ve španělském a českém kurikulu. Praktická část této diplomové práce je zaměřena na hostitelskou instituci C.P.I. Tino Grandio, konkrétně např. na její technické vybavení, na učebnice, metody a cíle výuky angličtiny. V závěru praktické části jsou představeny některé aktivity uskutečněné v hodinách angličtiny, kde jsem působila jako asistent. Též se zde zaměřuji na to, jaký přínos měl můj pobyt na hostitelské škole a na to, co přinesla tato zkušenost mně. Dále zde poukazuji na problémy, s nimiž jsem se setkala. V úplném závěru hodnotím celý pobyt na C.P.I. Tino Grandio.
Teaching English in Spain within the SOCRATES/ COMENIUS- Language assistantships programme
Keywords: SOCRATES/COMENIUS; španělský systém školství; Společný Evropský Referenční Rámec; Evropské Jazykové Portfolio; hostitelská instituce C.P.I. Tino Grandío; aktivity; přínos hostitelské škole; hodnocení; SOCRATES/COMENIUS; the Common European Framework of Reference; the European Language Portfolio; the Spanish system of education; host institution C.P.I. Tino Grandío; activities; the impact on the host institution; evaluation