O prostituci a souvisejících doprovodných jevech - Rozumová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku prostituce a jejích doprovodných jevů. Teoretická část se zabývá teoretickými přístupy k prostituci, charakteristikou účastníků prostitučního chování, důvody existence prostituce, prostitucí na území České republiky, trestnou činností, psychopatologickými a sociálně patologickými jevy souvisejícími s prostitucí, dopady prostitučního chování a prevencí prostituce. Praktická část je zaměřena na interpretaci hloubkového rozhovoru. V této části je dán prostor praktickým zkušenostem při práci s osobami provozujícími prostituci a porovnání praktických poznatků s teoretickými východisky.
About the prostitution and related attendant phenomena
Keywords: prostituce; trestná činnost; sociálně patologické jevy; psychopatologické jevy; dopady prostituce; prevence.; prostitution; criminal activity; social-pathological phenomena; psycho-pathological phenomena; impacts of prostitution; prevention.