Geometrie reálného světa ve výuce matematiky - Bártová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
Na základě této diplomové práce získá čtenář pojetí o vztahu geometrie s reálným životem. Vybrané objekty jsou matematicky popsány a ilustrovány fotografiemi, které napomáhají k lepšímu pochopení geometrie. U různých příkladů jsou vytvořeny modely v programu GeoGebra. Cílem práce je vytvoření materiálu k pochopení a procvičení si geometrie, která se v praktických příkladech objevuje a jeho případná aplikace do výuky matematiky a geometrie.
Real world geometry in mathematics teaching
Keywords: geometrie; geometrie ve výuce; matematika ve výuce; pravidelné mnohoúhelníky; zlatý řez; vyplnění roviny; křivky; spirála; geometry; geometry in teaching; mathematics in teaching; regular polygons; golden ratio; filling a plane; curves; spiral