Psychopatologické důsledky traumat - Jelínková, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá psychopatologickými důsledky po kraniocerebrálním traumatu a je zaměřena na vznik kognitivního deficitu po různém poškození mozku. V práci se zabývám vznikem mozkového traumatu a následně vzniklých psychologických deficitů. Dále popisuji vyšetření, které stanoví diagnózu a příslušnou formu rehabilitace. Následuje somatické a funkční postižení centrální nervové soustavy. Jako praktickou část jsem představila kazuistiku mladého chlapce, který po dopravní nehodě prodělal vážné kraniocerebrální poranění.
Psychopatological result of schock
Keywords: psychopatologie; kraniocerebrální trauma; kognitivní deficit; somatické a funkční následky; psychopathology; craniocerebral trauma; cognitive deficit; somatic and functional consequences