Životní cyklus motolice Anomalotrema koiae Gibson & Bray, 1984 (Digenea: Opecoelidae) na souostroví Svalbard - Novotný, David (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem mojí práce je popsat životní cyklus motolice druhu Anomalotrema koiae Gibson & Bray, 1984 (Digenea: Opecoelidae), která byla popsána ze tří druhů surmovek (Buccinum undatum, B. glaciale and Plicifusus kroyeri) a vranky severní (Gymnocanthus tricuspis) v litorálních vodách, zejména fjordech, souostroví Svalbard, abychom lépe porozuměli ekologii arktických mořských habitatů. Ve studii je také uveden první morfologický popis larválních stádií A. koiae, zejména sporocyst a cerkárií. Za účelem této studie byly použity jak molekulární tak morfologické analýzy na získání dat ze vzorků, které byly na Svalbardu posbírány.
Description of a life cycle of trematode Anomalotrema koiae Gibson & Bray, 1984 (Digenea: Opecoelidae) on Svalbard archipelago
Keywords: Anomalotrema koiae; Digenea; Motolice; Opecoelidae; Svalbard; Trematoda; Životní cyklus; Anomalotrema koiae; Digenea; Fluke; Life cycle; Opecoelidae; Svalbard; Trematoda