Vytváření učící se organizace a její hodnocení - Nováková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou učící se organizace. Cílem práce je zhodnotit zda je vybraná společnost ''učící se organizací'', popřípadě v jakých směrech se učící organizaci blíží a jaké kroky by měla podniknout k tomu aby se učící organizací stala. K hodnocení bylo použito především dotazníkového šetření a analýzy 4E. Závěrem jsou uvedeny silné a slabé stránky organizace a navržena opatření vedoucí k vytvoření učící se organizace.
The Creation of Learning Organization and its Evaluation
Keywords: Znalosti; lidský kapitál; učící se organizace.; Knowledge; human capital; learning organization.