Automatizace stroje pro odebírání dílů z formy vstřikovacího lisu - Šefčík, Josef (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je návrh a řešení automatizace stroje pro odebírání dílů ze vstřikovacího lisu. Na základě požadavků zákazníka, vznikne návrh a způsob provedení automatizace. V další části práce bude proveden výběr senzorů, které budou nejvhodnější pro tuto aplikaci s ohledem na správný a bezchybný provoz stroje, stejně tak výběr a návrh řídící jednotky, která bude svými parametry vyhovovat požadavkům zvoleného způsobu řízení. Poslední část práce bude zaměřena na vlastní realizaci návrhu a případná vylepšení stroje po uživatelské stránce.
Automation of the machine for extracting parts aut of the tool of the injection moulding machine