Analýza vývoje triatlonu od jeho počátku do současnosti - Pazdírka, Aleš (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce zpracovává téma týkající se historického vývoje výkonnostního sportu triatlon od jeho prvního objevení se ve světě až do jeho současnosti. Obsahem práce není pouze vývoj triatlonu ve světě, ale také mapuje historii tohoto sportu v České republice.
Analysis of the development of triathlon since its beginning to the present\\
Keywords: duatlon; akvatlon; xterra; Olympijské hry; Ironman; mistrovství; pohár.; duathlon; aquathlon; xterra; Olympic Games; Ironman; Championship; Cup.