Fyzika ve filmu - Burdová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je vytipování a fyzikální rozbor scének z nejznámějších převážně českých filmů, které by byly vhodné pro výuku fyziky na druhém stupni základní školy. Práce dále obsahuje pedagogickým výzkum, který zkoumal ovlivnění žáků druhého stupně zš filmem a televizí a jejich motivaci při použití vybraných scének ve výuce.
Physics in movie
Keywords: fyzika; film; scéna; realita; výzkum; physics; film; scene; reality; research