Substituce celulózových a nejedlých kolagenových střev plastovými střevy v masném průmyslu v ČR - Burian, Rudolf (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této diplomové práce je posoudit možnost substituce celulózových a nejedlých kolagenových střev plastovými střevy v masném průmyslu v ČR. V první části jsou zachyceny vybrané typy střev, jejich základní definice, technologické vlastnosti a možnosti použití, tak jak je popisuje literatura. Druhá část popisuje průběh provádění vlastní analýzy od výběru vhodných typů střev vyráběných společností Viscofan CZ s.r.o. České Budějovice, přes měření jejich vybraných technologických vlastností, po vyhodnocení získaných výsledků.
Substitution of cellulose and non-edible collagen casings by plastic casings in the meat industry in the Czech Republic
Keywords: typy střev; celulózová; nejedlá kolagenová; polyamidová střeva; výroba; technologické vlastnosti; použití; types of casings; cellulose; non - edible collagen; plastic casings; extrusion; technological properties; applications