Využití videokamery při fyzikálním měření - Ulrich, Vratislav (Jihočeská univerzita, 2015)
Využití videokamery při fyzikálním měření Diplomová práce se zabývá využitím videokamery při fyzikálním měření určené pro střední školy. Práce obsahuje teoretickou část pojednávající o základní struktuře hodiny fyziky z hlediska výukových cílů. Dále popisuje návod k pořízení videozáznamu pro videoanalýzu a základní představení programu Tracker. V praktické části jsou vytipovány vhodné úlohy a jejich fyzikální analýza. Práce obsahuje vzorové pracovní listy v elektronické podobě, které jsou vyplněny dle videoanalýzy pomocí programu Tracker.
Utilization of video camera at physical measurement
Keywords: video měření; Tracker; úlohy; vzorová řešení; využití videokamery; fyzika; video measurement; Tracker; examples; utilization of video camera; physics