Španělský módní průmysl a jeho místo ve světě - Olivová, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
Klára Olivová Španělský módní průmysl a jeho místo ve světě Předložená bakalářská práce se věnuje španělskému módnímu průmyslu od 19. století po současnost. Práce přináší především podrobnou analýzu současného španělského oděvního průmyslu, informace o nejvýznamnějších španělských značkách, jejich obchodních strategiích, postavení na evropském i světovém trhu. Stranou zájmu nezůstalo ani pronikání španělských oděvních firem na světový trh či důvody současného úspěchu španělské módy. Vedoucí práce: Mgr. Pavel Marek, Ph. D.
Spanish fashion industry and its place in the world
Keywords: současná španělská móda; Mango; Desigual; Inditex; Ortega; contemporary spanish fashion; Mango; Desigual; Inditex; Ortega