Technická úroveň traktorů používaných aktuálně v zemědělství - Liška, Michal (Jihočeská univerzita, 2023)
V rámci teoretické části bakalářské práce je shrnut historický vývoj traktorů. Dále je zde popsána technologie současně využívaných traktorů a popis jednotlivých systémů, kterými disponují aktuálně využívané traktory v zemědělství. V praktické části je na základě dotazníkového šetření sledován vývoj traktorů ve vybraných zemědělských podnicích v okolí Jindřichova Hradce a jejich aktuální technická úroveň. Informace z jednotlivých zemědělských podniků jsou následně shrnuty do statistik ukazujících posun traktorových vozových parků ve zvolené oblasti.
Technical level of tractors currently used in agriculture
Keywords: úroveň traktorů; vývoj traktorů; trendy v zemědělství; precizní zemědělství; inovace; spotřeba paliva; tractor level; tractor development; trends in agriculture; precision agriculture; innovation; fuel consumption