Produktivita výrobního podniku - Písaříková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá produktivitou výrobních podniků, kdy hlavním cílem je zhodnotit produktivitu práce ve výrobních podnicích ve vybraném odvětví a posoudit vztah mezi produktivitou práce a ekonomickou situací podniků. V teoretické části jsou prezentovány teoretické pojmy, které se týkají produktivity a finanční analýzy. Dále je také charakterizován zpracovatelský průmysl a rozdělení podniků na mikropodniky, malé podniky, střední podniky a velké podniky. V úvodu praktické části je nejdříve zpracována a zhodnocena produktivita práce. Další kapitola této práce je zaměřena na finanční situaci podniků, kde jsou spočítány ukazatelé rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity. Na konci praktické části je posouzen vztah mezi produktivitou a ekonomickou situací podniků.
Productivity of manufacturing company
Keywords: produktivita práce; finanční analýza; productivity of labour; financial analysis