Prevence sociálně patologických jevů na základní škole - Veselá, Barbora (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce mapuje charakteristiku sociálně patologických jevů, se kterými se setkávají žáci ve školním i rodinném prostředí. Diplomová práce také pojednává o příčinách vzniku těchto jevů, zabývá se i jejich prevencí. Součástí diplomové práce je výzkum, který byl proveden na dvou vybraných základních školách (zš Kubatova v Českých Budějovicích a zš Gen. Klapálka v Kralupech nad Vltavou). Zjištěné hodnoty byly zpracovány a vyhodnoceny. Smysl výzkumu spočíval ve zjištění informovanosti žáků a jejich zkušeností se sociálně patologickými jevy.
Prevention of social-pathological phenomena at elementary school
Keywords: sociálně patologické jevy; prevence; metodik prevence; závislosti; agresivní formy chování; minimální preventivní program; socialy pathological phenomene; prevention; dependencies; minimal program of prevention; incrusive shapes of behavior