ZÁKLADNÍ ASPEKTY VÝŽIVY TELAT - Chudobová, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
V bakalářské práci je zpracován literární přehled o výživě telat. Je zde stručně shrnut vývoj telete od jeho prenatálního období přes porod až po oblast týkající se výživy každé kategorie telat zvlášť. Jedná se o kolostrální výživu, mléčnou výživu a o výživu rostlinnou. V bakalářské práci je zahrnuta i kapitola týkající se krmných aditiv, která jsou v dnešní době nezbytnou součástí krmných dávek ve výživě telat.
Fundamental aspects of nutrition of calves
Keywords: telata; výživa telat; kolostrum; aditiva; calves; nutrition; clostrum; additives