Porovnání objektových a relačních databázových systémů - Geyer, Jakub (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce se snaží přispět k problematice vhodné volby databázových platforem. Klíčové vlastnosti objektových a relačních databázových systémů jsou zde vzájemně porovnávány a podrobeny testům na konkrétních zástupcích jednotlivých platforem.
Comparison of object and relational database systems
Keywords: databáze; relační; objektové; objektově orientované; objektově-orientované; databázový systém; systém báze dat