Průzkum nabídky a poptávky služeb ve vybrané oblasti - Chlandová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu nabídky a poptávky služeb ve vybrané oblasti. Hlavním cílem této bakalářské práce je provedení průzkumu nabídky a poptávky služeb ve vybrané oblasti. Na základě analýzy zjištěných dat navrhnout způsob nabídky služeb a stanovit vhodné portfolio služeb. Potřebná data byla získána pomocí dotazníkového šetření. Vybranou oblastí bylo zvoleno ''Mirovicko''. Dílčím cílem bakalářské práce je zhodnocení situace, jaké služby jsou v dané oblasti nedostačující a jakých je naopak nadbytek. Dalším dílčím cílem je snaha navrhnout způsob, který by pomohl ke zkvalitnění poskytovaných služeb. Ke zjištění této situace byla použita SWOT analýza dané oblasti. Po vyhodnocení dotazníků byly zjištěny konkrétní oblasti služeb, kde by mělo dojít ke zlepšení v nabídce služeb. Především by se zlepšení mělo týkat služeb v oblasti sportu, kultury, bankovních služeb, specializovaných prodejen, osobních služeb a v neposlední řadě i služeb v oblasti, která by přispěla k vyšší zaměstnanosti. Největším nedostatkem, který obyvatelé pociťují, je absence bankomatu a koupaliště.
Analysis of services supply and demand in the chosen area
Keywords: služby; nabídka; poptávka; vybraná oblast.; services; supply; demand; selected area.