Analýza současné nabídky povinného ručení v České republice - Potěšil, Dominik (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat nabídky povinného ručení na českém trhu. Tato analýza spočívá v porovnání cenových nabídek povinného ručení 6 vybraných českých pojišťoven v rámci společnosti Partners. První kapitola popisuje vysvětlení nejdůležitějších základních pojmů povinného ručení, které by měl zákazník znát, než se vydá do pojišťovny. Dále je zde popsána podoba pojistných smluv, způsoby jejich vzniku a zániku. Ve druhé kapitole je podrobně vysvětleno havarijní pojištění, jelikož se počet vozidel zvyšuje, a to vede i k vyššímu počtu nehod. Třetí kapitola vysvětluje pojištění odpovědnosti za škodu a jeho nejzákladnější členění. Ve čtvrté kapitole je popsán vývoj trhu s povinným ručení. Jsou zde vidět v přehledných grafech různé zajímavé ukazatele a jak se postupně rok od roku měnily. Jedním z nich je například vývoj počtu vozidel na našem území. Pátá kapitola porovnává nabídky povinného ručení v rámci společnosti Partners a poté v druhé části v pojišťovně Allianz.
Analysis of car insurance offers in Czech Republic
Keywords: Pojištění; pojistné; pojistník; pojištěný; pojistné plnění; pojistná událost; odpovědnost; připojištění; bonus; malus; spoluúčast; Insurance; premium; policyholder; insured; indemnity; insured event; liability; supplementary insurance; bonus; malus; co-participation