Vyhotovení stručného návodu pro software Leica ERDAS IMAGINE v 9.1 s přihlédnutím jeho aplikace pro potřeby výuky KPÚ - Kotlabová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce je seznámení se s prostředím a zpracováním dat v programu ERDAS IMAGINE a na základě dosažených znalostí vyhotovit stručný návod, který bude využitelný pro potřeby výuky. Prví část práce se zabývá dálkovým průzkumem Země (DPZ), jeho metodami, výstupními daty a pořizováním těchto dat. Druhou částí je samotný návod. V návodu jsou obsaženy základní funkce programu,jako je nastavení, popis jednotlivých menu, základní tvorba a úprava dat a jejich následný výstup. Práce obsahuje velké množství obrazových dat.
The execution of a brief instruction manual of the Leica´s software ERDAS IMAGINE v 9.1 with consideration its aplication for teaching.
Keywords: Dálkový průzkum Země; DPZ; ERDAS IMAGINE; Remote sensing; RO; ERDAS IMAGINE