Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku - Říhová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na motivaci a stimulaci zaměstnanců. Hlavním cílem práce je vysvětlit základní pojmy motivace, popsat typy motivace a prozkoumat motivační teorie a konkrétní způsoby stimulace zaměstnanců. Pro účely této práce byla vybrána účetní společnost se sídlem v Praze. Pomocí dotazníkového šetření a nestrukturovaných rozhovorů se zaměstnanci a vedením společnosti byla stanovena spokojenost zaměstnanců se stávajícím motivačním systémem. Na základě výzkumu byly navrženy změny týkající se zlepšení současného motivačního systému, včetně finančního vyjádření.
Motivation and Stimulation of Employees in a Company
Keywords: Dotazníkový výzkum; motivační systém; zaměstnanci; spokojenost zaměstnanců; questionnaire survey; motivation system; employees; satisfaction