Srovnání úrovně vybraných pohybových schopností dětí mladšího školního věku v atletice a gymnastice - Ovádková, Helena (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce obsahuje srovnání úrovně vybraných pohybových schopností dětí mladšího školního věku ve sportovních oddílech gymnastiky a atletiky v Českých Budějovicích. Práce je rozdělena do několika částí. Teoretická část obsahuje poznatky o sportech gymnastika a atletika, charakteristiku pohybových schopností, sportovní trénink, děti a sport. V praktické části se uvádí data a jejich porovnání z jednotlivých sportovních oddílů GymCentrum a Atletika TJ Sokol Č. Budějovice. K jejich analýze byly použity statistické metody a výsledky jsou zobrazeny v tabulkách a grafech.
Comparison of the level of chosen physical activities of younger-school-age children in athletics and gymnastics
Keywords: atletika; gymnastika; trénink; mladší školní věk; pohybové schopnosti; athletics; gymnastics; training; younger school age; movement skills