Realizace minipivovaru podnikatelský záměr - Kubová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá vypracováním podnikatelského záměru na realizaci minipivovaru. Práce je rozdělena na teoretickou část, kde jsou popsány základní pojmy, které se k této problematice vztahují. Jde především o vysvětlení pojmů z podnikové sféry, ale zároveň pojmy, které se týkají samotného piva a minipivovaru. V metodické části je popsán postup, kterým se hodlám v praktické části zabývat. V aplikační části je pak již konkrétně popsána situace na trhu, která je zjištěna na základě provedených analýz, jako jsou STEP analýza, SWOT analýza a analýza konkurence. Zároveň je zde popsán marketingový plán podniku. Nedílnou součástí práce je zjednodušeně vypracována finanční analýza, díky které je možné zjistit, zda je tento podnik ve skutečnosti realizovatelný.
Business plan on starting a mini-brewery
Keywords: Minipivovar; podnikatelský záměr; STEP analýza; SWOT analýza; analýza konkurence; marketingový plán; finanční analýza; Mini-brewery; business plan on starting; STEP analysis; SWOT analysis; competior analysis; marketing plan; financial analysis