Dopad kurzových změn a zajištění obchodních rizik ve vybraném podniku - Havlínová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářské práce '' Dopad kurzových změn a zajištění obchodních rizik ve vybraném podniku'' se zabývá kurzovými riziky, které firmám vznikají obchodováním se zahraničím a dále možnostmi eliminace tohoto rizika. První část je věnována vymezení kurzového rizika, finančním derivátům a jejich základním charakteristikám. Druhá část se zabývá kurzovými dopady a příklady možného zajištění proti kurzovým ztrátám v konkrétním podniku.
The impact of exchange rate differences and assuring of business risks in a specific company
Keywords: Deriváty; kurzové riziko; zajištění; forward; swap; hedging; devizová opce; opční prémie; Derivatives; exchange rate risk; assurance; forward; swap; hedging; currency option; option premium