Vlastnosti vybraných rovinných křivek - Tomandlová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti vybraných rovinných křivek řádu vyššího než tři a jedné křivky transcendentní. U každé křivky je uveden přehled vlastností, které jsou následně odvozovány a detailněji popisovány. Všechny křivky jsou obohaceny o obrázky, které jsou vytvořeny pomocí matematického softwaru GeoGebra. Kromě těchto obrázků jsou v textu přiloženy odkazy přímo na GeoGebru, ve které jsou některé zajímavé vlastnosti popsány a demonstrovány.
The properties of selected plane curves
Keywords: rovinné křivky; strofoida; asteroida; deltoid; kardioida; nefroida; Bernoulliho lemniskáta; cykloida; plane curves; strophoid; astroid; deltoid; cardioid; nephroid; Lemniscate of Bernoulli cycloid