Spotřebitelský trh s biopotravinami v Jihočeském kraji - Sváčková, Marie (Jihočeská univerzita, 2020)
Abstrakt Bakalářská práce na téma Spotřebitelský trh s biopotravinami v Jihočeském kraji se zabývá současnou situací na trhu. Cílem práce bylo analyzovat postoj zákazníků k nákupu biopotravin, vyhledat slabou stránku vztahu spotřebitele k biopotravinám, definovat směr úvahy zákazníka o nákupu. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy jako ekologické zemědělství, definována je legislativa, oblast označování a certifikace biopotravin, funkce kontrolních společností ekologického zemědělství, výroba a zpracování biopotravin. Výsledky v praktické části jsou vyhodnocením dotazníkového šetření a analýzou dat získaných od respondentů průzkumu. Závěrem jsem vyhodnotila SWOT analýzu a doporučila strategii pro jihočeský trh.
The Consumer Market with Organic Food in the South Bohemian Region
Keywords: biopotravina; Jihočeský kraj; farma; ekologické zemědělství; bioprodukty; GMO; zpracování produkce; welfare zvířat; trh; organic food; South Bohemian region; farm; organic farming; organic products; GMO; production process; animal welfare; market