Dějiny farnosti Hosín - Kafková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá životem Římskokatolické farnosti Hosín se zaměřením na období druhé poloviny 19. století po období začátku 1. světové války. První dvě kapitoly se věnují náboženským událostem uvedeného období v Čechách a v Českobudějovické diecézi. Dále práce podává přehled událostí a poměrů ve farnosti Hosín v tomto období, ovlivňovaných zejména politickými změnami v naší zemi včetně významné události bourání starého a stavby nového kostela. Součástí práce je i obrazová příloha, která má doplňující charakter. Práce je založena na historických pramenech. Prezentuje jak práce renomovaných historiků, tak i prameny méně známé.
History of parish Hosin
Keywords: náboženský život; farnost Hosín; 2. polovina 19. století; národnost; obec; kostel a stavba nového kostela; škola; historické církevní události.; religious life; parish of Hosin; 2nd period of 19th century; nationality; village; church and new church construction; school; historical parish events.