Postava a role kněze v prorockých knihách SZ - Měcháčková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Podrobný rozbor, jak prorocké knihy předexilních proroků zacházejí s postavou kněze, jak ji prezentují a hodnotí na dobovém pozadí a jeho vliv na hodnocení kněží.
The role of priests in Old Testament prophetic texts
Keywords: kněz; prorok; prorocké knihy; doba předexilni; Starý zákon; priest; prophet; prophetic books; pre-exile period; Old Testament