Cestovní ruch na Třeboňsku z pohledů rezidentů - Vochoska, Jan (Jihočeská univerzita, 2023)
Třeboňsko patří mezi oblasti intenzivně využívané cestovních ruchem, zejména cykloturistikou. Z toho důvodu je zde věnována značná pozornost destinačnímu managementu. Cílem práce je zhodnotit stávající využití území cestovním ruchem se zaměřením na postoje a názory místních obyvatel a vybraných aktérů. Při analýze dat budou využity nástroje prostorové analýzy dat a GIS. Zjištěné skutečnosti by měly posloužit pro návrhy případné regulace turismu ve vybraných lokalitách a aktualizaci nástrojů destinačního managementu.
Tourism in the Třeboňsko region from the perspective of residents
Keywords: Třeboňsko; cestovní ruch; GIS; dotazníkové šetření; cykloturistika; Třeboň region; tourism; GIS; questionnaire survey; cycling tourism