Informovanost a zkušenosti dospělé populace s konopím jako drogou i jako lékem. - Němcová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Název mé diplomové práce je "Informovanost a zkušenosti dospělé populace s konopím jako drogou i jako lékem". Je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část zahrnuje dvě oblasti. První z nich se týká konopí jako drogy. Obsahuje tedy kapitoly o samotném konopí, jeho účincích, uživatelích a možných dopadech, které by mohly nastat v případě častějšího užívání. Konkrétně o dopadech na psychickou i fyzickou stránku organismu. Druhá oblast je zaměřena na konopí z léčebného hlediska. Jak je využíváno při léčbě, při jakých onemocněních přináší úlevu, jaký je vztah lékařů ke konopí v ČR a i proces jeho legalizace. Praktická část odhaluje zkušenosti a informovanost dospělých respondentů o konopí jako droze i o jejich povědomí o léčebných účincích. Jako prostředek pro získání dat jsem použila kvantitativní metodu. Anonymní dotazník, který byl použit k získání informací, je dále doplněn o hypotézy, které v kapitole výsledky budou statisticky vyhodnoceny.
Information and experience of the adult population with cannabis as a drug and as a medicine.
Keywords: konopí; marihuana; drogy; závislost; odvykací stav; ESPAD; léčebné účinky konopí; Spectrum Cannabis s.r.o.; KOPAC; vaporizace; legalizace.; Cannabis; marijuana; drugs; addiction; withdrawal; ESPAD; therapeutic effects of cannabis; Spectrum Cannabis s.r.o.; KOPAC; vaporization; legalization.