Motivace a stimulace pracovníků - Horilová, Edita (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit úroveň motivace a stimulace pracovníků v podniku a navrhnout případné změny na zlepšení. Teoretická část se zabývá vymezením základních pojmů týkajících se motivace a stimulace. Pro zpracování bakalářské práce jsem zvolila podnik Sellier & Bellot, kde jsem prováděla dotazníkové šetření. Pro získání vzorku respondentů byl využit nahodilý výběr. Cílem bylo zjistit názory zaměstnanců na tuto problematiku a potvrdit či vyvrátit vyslovenou hypotézu. V závěru práce jsou navrhnuté změny, které by měly přispět k lepší motivaci zaměstnanců v podniku, neboť z dotazníkového šetření vyplynulo, že v podniku pracovníci nejsou svými vedoucími pracovníky účinně motivováni.
Motivation and stimulation of the employees
Keywords: motivace; stimulace; řízení podniku; motivation; stimulation; operating management