Recepce Ohlasů Františka Ladislava Čelakovského od jejich prvního vydání do konce 19. století" - Čapková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá recepcí Ohlasu písní ruských a Ohlasu písní českých v 19. století. Materiály jsou řerpány z dobových časopisů, novin, životopisů, slovníků a korespondence. Posudky zkoumá v souvislosti s myšlením 19. století - národním obrozením a dobovými směry (klasicizmus, romantizmus a realizmus). V poslední kapitole jsou kritiky roztříděné podle specifických názorů.
The Recepion of the Ohlasy by F. L. Čelakovský from their issue until the late 19th Century.
Keywords: Recepce; František Ladislav Čelakovský; Ohlas písní ruských; Ohlas písní českých.; The reception; František Ladislav Čelakovský; Ohlas písní ruských; Ohlas písní českých.