Fyzické tresty v rodičovské výchově - Kochánková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá formami výchovných prostředků, především používáním odměn a trestů. V současné době se stává diskutovaným zejména užívání tělesných trestů, které byly v historii běžné a v naší společnosti přetrvávají v různé podobě do současnosti. Tato práce mapuje problematiku používání tělesných trestů při výchově dětí rodiči. Dále zjišťuje, jak jsou v současné době formy tělesných trestů přijímány, hodnoceny, případně používány. V souladu s cíli práce je zvolen kvantitativní přístup a pro získání dat použita metoda dotazování formou dotazníku.
Corporal punishment in parental upbringing
Keywords: výchova; styly rodičovské péče; výchovné prostředky; fyzické tresty; education; styles of parenting; educational resources; corporal punishments