Postoje rodičů a pedagogů MŠ k zájmovému vzdělávání dětí předškolního věku - Deutschová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá postoji rodičů a pedagogů MŠ k zájmovému vzdělávání dětí předškolního věku. První část práce vymezuje předmět zkoumání: věnuje se definici postojů a jejich funkce a charakterizuje vzdělávání pro děti předškolního věku mimo mateřskou školu a v mateřské škole. Dále představuje výsledky výzkumného šetření a tyto propojuje s dalšími teoretickými poznatky o vývoji předškolního dítěte, hře a obsahu předškolního vzdělávání. Diskutovaná je otázka, zda z hlediska vývojových potřeb u předškolního dítěte postačuje vzdělávání v MŠ, nebo zda je zájmové vzdělávání vhodným doplňkem vzdělávání předškolního.
Parents' and teachers' attitudes towards extracurricular activities for preschool children
Keywords: zájmové vzdělávání; předškolní dítě; rodiče předškolních dětí; pedagogové MŠ; mateřská škola; postoje; leisure education; preschool child; parents of preschool children; kindergarten teachers; kindergarten; attitudes