Srovnání výkonnosti teleskopických nakladačů při rozdílných pracovních operacích - Přibyl, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce na téma Srovnání výkonnosti teleskopických nakladačů při rozdílných pracovních operacích se zabývá analýzou pracovních strojů, faktory, které ovlivňují výkonnost nakladačů na stavbě, v zemědělství a při provádění pracovních operací. Dále je zde zmíněna analýza technických parametrů a vazba na velikostní kategorii. Druhá část práce se zabývá vyhodnocením výsledků sběrů dat pro stanovení skutečných časů pracovních cyklů nakladačů v závislosti na prováděné práci. V práci je také obsažena skutečná výkonnost nakladačů v závislosti na prováděné pracovní operaci. V závěru práce jsou stanoveny návrhy pro optimální využitelnost strojů na stavbě.
Comparison of the performance telescopic loaders in different work operations
Keywords: Nakladač; pracovní nástroj nakladače; skutečná výkonnost nakladače; pracovní cyklus nakladače; zemní práce; loader; loaders working tool; Actual performance loaders; duty cycle loaders; earthworks