Určení charakteristik přesnosti vybraných GNSS a zhodnocení jejich využití pro potřeby zaznamenání změn využití krajiny - Klingr, Michal (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním naměřených dat pomocí různých GNNS aparatur. V teoretické části práce je popsána obecná struktura navigačních systémů a zpracován komplexní přehled navigačních systémů ve světě. Další kapitoly jsou věnovány rozšiřujícím a regionálním navigačním systémům. Poslední kapitola v teoretické části je soustředěna na bodové pole v České republice. V praktické části práce bylo provedeno experimentální měření jednotlivými GNNS aparaturami v katastrálním území Kokořov. Následně byla naměřená data transformována do S-JTSK a porovnána mezi sebou. Nakonec bylo zhodnoceno využití jednotlivých GNSS pro potřeby zaznamenání změn ve využití krajiny.
Determination of accuracy´s characteristics of some GNSS and evaluation of their utilization for the recording changes in land use.
Keywords: GNSS; GPS Navstar; GLONASS; Trimble; Garmin; Kokořov;; GNSS; GPS Navstar; GLONASS; Trimble; Garmin; Kokořov;