Způsoby odepisování dlouhodobého majetku a jejich vliv na výsledek hospodaření podniku - Kubecová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem mé bakalářské práce je ‚,Způsoby odepisování dlouhodobého majetku a jejich vliv na výsledek hospodaření podniku''. Cílem práce je vysvětlení rozdílů mezi jednotlivými druhy účetních a daňových odpisů a zhodnocení dopadu odpisů na výsledek hospodaření konkrétního podniku. V teoretické části se věnuji charakteristice, rozdělení, evidenci, pořízení, technickému zhodnocení a vyřazení dlouhodobého majetku a účetním a daňovým odpisům. Praktická část je zaměřena na aplikování teoretické části. Uvádím zde výpočty jednotlivých odpisů dlouhodobého majetku, který jsem si vybrala u společnosti Brisk Tábor a. s.
Depreciation methods of long-term assets and their influence on the net profit of the corporate entity
Keywords: Dlouhodobý nehmotný majetek; dlouhodobý hmotný majetek; dlouhodobý finanční majetek; účetní odpisy; daňové odpisy; odložený daňový závazek; odložená daňová povinnost; Long-term intangible assets; long-term tangible assets; long-term financial assets; book depreciations; tax depreciations; deferred tax obligation; deferred tax liability