Současný somatický vývoj českých dětí - Příborská, Sylvie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce porovnávává somatické charakteristiky. Sekulární trend u tělesné hmotnosti je méně zřetelný s porovnáním k tělesné výšce. Vzrostl poměr dětí s nadváhou a obézních.
Present somatic development of czech children
Keywords: somatické charakteristiky; tělesná hmotnost; nadváha; obezita; somatic charakteristic; body weight; overweight; obesity