Sociální opora rodiny se zdravotně postiženým dítětem - Koštialová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá sociální oporou rodiny se zdravotně postiženým dítětem. V teoretické části jsou definovány pojmy - sociální opora, sociální síť, vymezena problematika sociální opory, rozsah pojetí, úrovně, druhy, nástroje, účinnost a přiměřenost. Dále jsou popsány základní typy zdravotního postižení, techniky zvládání náročné životní situace a zdroje sociální opory. Praktická část je zaměřena na využití možností sociální opory rodinou, především na dostupnost, dostatečnost a funkčnost systému.
Social support of family with disabled child
Keywords: zdravotní postižení; dítě; rodina; sociální opora; sociální síť; náročná životní situace; pomoc; disability; child; family; social support; social network; difficult life situation; help