Srovnání zdanění nemovitostí v ČR a ve Slovenské republice - Augustinová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem bakalářské práce je Srovnání zdanění nemovitostí v ČR a Slovenské republice. V práci je nejprve popsána historie daně, poté postavení v daňovém systému ČR a SR. Dále se věnuji úkoly daně z nemovitostí a právní úpravou daně z nemovitostí v ČR a SR. V poslední kapitole se zabývám základními rozdíly (správce daně, pravomoce daně, osvobození od daně, splatnost daně) a jejich hodnocením. V této kapitole uvádím i shody obou zemí v zákoně o dani z nemovitostí (předmět daně, poplatník daně).
Comparison of immovable property tax in the Czech Republic and Slovakia
Keywords: daň z nemovitostí; konstrukce daně; správce daně; sazba daně; immovable property tax/real estate tax; tax construction; tax administrator; rate of taxation