NARATOS. Obrazy usnadňující učení. - Matušková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce pojednává o možnostech výmalby vnitřních prostor školní budovy. Malby jsou zaměřeny tak, aby změnily pracovní prostředí, pomohly při vyučování a zvýšily zájem žáků o učení. Témata maleb jsou vybírána podle obliby autorky s ohledem na architekturu a odbornost učeben a koridorů. V teoretické části jsou kapitoly věnovány myslitelům, kteří se zabývali názorným vyučováním a svými názory a zásadami autorku inspirovali. Jedna z kapitol se zabývá problematikou tradičních škol a možnostmi projektového vyučování V praktické části už jsou vytvořeny konkrétní návrhy. Nechybí zde vysvětlení smyslu projektu ani způsoby zpracování podle technických a technologických možností autorky.
NARATOS. The pictures make teaching easier.
NARATOS Obrazy usnadňující učení
Keywords: obrazy usnadňující učení; pomůcky