Nástup Adolfa Hitlera k moci v politicko-společenském kontextu - Horejš, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce Nástup Adolfa Hitlera k moci v politicko-společenském kontextu si klade za úkol zmapovat cestu A. Hitlera k moci. Od počátků v mnichovských pivnicích až po jeho jmenování říšským kancléřem. Cílem práce je poukázat na společenské podmínky a důvody, které A. Hitlerovi napomohly v uchopení moci. Největší pozornost bude věnována jeho diktátorskému ovládnutí hnutí NSDAP, aktivním pokusům o převzetí moci a politickému vzestupu ve 20. letech, následnému politickému růstu na přelomu 20. a 30. let a v neposlední řadě také jednáním o jeho jmenování říšským kancléřem. Práce se bude zabývat i samotným životem A. Hitlera a situací v Německu po 1. světové válce.
Adolf Hitler took up the power in the political and social context
Keywords: Adolf Hitler; nacismus; NSDAP; Mein Kampf; Německo; völkisch; historie.; Adolf Hitler; Nazism; Nazi Party; Mein Kampf; Germany; völkisch; history.