Infrastruktura obcí a s ní spojené externality (se zaměřením na vybrané obce) - Malíková, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá infrastrukturou a s ní spojenými externalitami v obcích Lásenice, Lodhéřov a městě Stráž nad Nežárkou. Infrastruktura v obcích je faktorem jejich rozvoje. Obce se tedy obecně snaží infrastrukturu zlepšovat a internalizovat externality, které se s infrastrukturou pojí tak, aby mohlo docházet k rozvoji obce.
Municipal infrastructure and its connected externalities (with a focus on selected municipalities)
Keywords: externality; internalizace externalit; infrastruktura; veřejné statky; obec; externalities; internalization of externalities; infrastructure; public goods; municipality