Zpracování návrhu pozemkové úpravy ve zvolené lokalitě - Mencl, Filip (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce, která je zde popisována, se zabývá, jak už říká její samotný název, zpracováním pozemkové úpravy. V katastrálním území Březí u Žinkov si určíme nejdříve jeho podrobný popis a poté se zaměříme na opatření k jeho ochraně. Opatření k ochraně zemědělského půdního fondu, opatření sloužící ke zpřístupnění pozemků, opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí a opatření vodohospodářské. Práce se též zabývá vlastnickými vztahy v území, pro již předem vybrané tři vlastníky určíme jejich současné nároky vlastnictví a navrhneme jim nové uspořádání pozemků. Výsledkem této práce je zlepšení stávající situace z hlediska ochrany přírody a také z vlastnického hlediska.
Projection of land consolidation for selected locality
Keywords: Pozemkové úpravy; plán společných zařízení; list vlastnický; Land consolidation; joint facility plan; ownership sheet