Dlouhodobé změny vegetace ve vápencových lomech Českého krasu - Bartošová, Alena (Jihočeská univerzita, 2015)
Pomocí fytocenologického snímkování ve vápencových lomech byly zjišťovány změny vegetace po 30 letech. Tyto tzv."semi-permanent plots" jsou lokalizovány v CHKO Český kras v České republice.
Vegetation succession on abandoned limestone quarries of Czech Karst
Keywords: fytocenologické snímkování; sukcese; semi-permanent plots; vápencové lomy; Český kras; ekologická obnova; vegetation sampling; succession; semi-permanent plots; limestone quarries; Czech Karst; ecological restoration