Domácí vzdělávání - Houdková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá domácím vzděláváním. Teoretická část vymezuje základní pojmy domácího vzdělávání a charakterizuje vývoj žáka mladšího školního věku. Dále je zde rozebrána historie, vývoj a legislativa domácího vzdělávání. Poslední část popisuje domácí vzdělávání v praxi z pohledu rodiny a z pohledu institucí. Praktická část diplomové práce je zaměřena na hledání společných znaků rodin a dětí v domácí škole. Tato část se opírá o informace získané prostřednictvím rozhovorů s rodiči a pedagogy. Výsledky analýzy rozhovoru jsou zaznamenány ve vyhodnocení hypotéz.
Home Education
Keywords: domácí vzdělávání; individuální vzdělávání; domácí škola; socializace; psychomotorický vývoj; vývoj žáků mladšího školního věku; home education; individual education; homeschooling; socialization; psychomotor development; development of primary school pupils