Didaktické hry v rámci zahradní pedagogiky - Vítů, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce bylo vypracovat soubor didaktických her pro výuku přírodopisu vhodných pro realizaci na školní zahradě. Hry byly navrženy pro širší mezipředmětové využití pro druhý stupeň základní školy. Práce je tvořena dvěma částmi. První teoretická část byla zpracována jako literární rešerše pomocí českých a německých dostupných zdrojů. Praktická část obsahuje soubor her, tvořený metodikami pro učitele. Ke každé hře byly samostatně vytvořeny pomůcky. Čtyři navržené hry byly ověřeny v praxi
Didactic games within garden pedagogy
Keywords: výukové metody; didaktické hry; zahradní pedagogika; přírodopis; teaching methods; didaktic games; garden pedagogy; biology